Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Τι είναι το ΑΟΔΕ;

Α.Ο.Δ.Ε. είναι η συντομογραφία για το μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών της Γ' τάξης του Γενικού Λυκείου Τεχνολογικής κατεύθυνσης (τομέας Πληροφορικής), μάθημα που εξετάζεται πανελλαδικά για τους μαθητές που θέλουν να εισαχθούν σε σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου.
    Πρόκειται για ένα θεωρητικό μάθημα ύλης περίπου 57 σελίδων που απαιτεί από το μαθητή αποστήθιση. Είναι (στατιστικά) το πιο εύκολο μάθημα της τεχνολογικής κατεύθυνσης αφού το 30% περίπου των μαθητών γράφει άριστα (18+ ή 90+).
κάντε κλικ για μεγέθυνση της εικόνας
    Το μάθημα αυτό προσφέρεται για βαθμό και ο μαθητής πρέπει να τον επιδιώξει, είτε για να καλύψει τυχόν απώλειες μορίων από άλλα μαθήματα (πχ. μαθηματικά - φυσική κατεύθυνσης ), είτε για να πετύχει υψηλούς στόχους και απαιτητικές σχολές, οπότε εκεί και το 99 μπορεί να αποβεί "μοιραίο".
   Παρότι το μάθημα θεωρείται εύκολο, πολλοί μαθητές αγνοούν τη σημασία του δίνοντας περισσότερη βάση στα μαθήματα βαρύτητας και δεν το μελετούν όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να χάνουν τα σίγουρα μόριά του. Έχει αποδειχθεί ότι όσοι αφήνουν να το διαβάσουν "τελευταία στιγμή" δεν γράφουν καλά. Παρότι εύκολο λοιπόν, χρειάζεται καλή καθοδήγηση από κάποιον ειδικό που γνωρίζει την επιστήμη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων. Η πρότασή μου ως ειδικός επί του μαθήματος προς όλους τους μαθητές που σκέφτονται να μη το παρακολουθήσουν, είναι πως το μάθημα χρήζει καθοδήγησης και τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα, μόλις με 1 διδακτική ώρα μάθημα την εβδομάδα. Θα είναι ευχαρίστησή μου να συμβάλω στην προσπάθειά σας να γίνετε κι εσείς μελλοντικοί επιστήμονες! Τα ποσοστά επιτυχίας των αριστούχων μαθητών μου είναι υψηλά, τόσο στο ΑΟΔΕ όσο και στο ΑΟΘ, αρκετά υψηλότερα από το Μ.Ο. των πανελλαδικών.

Κατεβάστε το σχολικό βιβλίο του ΑΟΔΕ εδώ.

Με τις καλύτερες ευχές για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2015!

Λευτέρης Μυλωνάς
Οικονομολόγος - Καθηγητής Α.Ο.Θ. & Α.Ο.Δ.Ε. - ΓΕΛ & ΕΠΑΛ